Volledig scherm
© AFP

VW en Porsche roepen 227.000 auto’s terug: problemen met airbag en gordel

De Duitse autofabrikanten Volkswagen en Porsche roepen wegens technische problemen met airbags en gordelspanners 227.000 auto's terug naar de garage. 

Volgens het Duitse agentschap voor het wegverkeer (KBA) zijn er problemen met de aansturende software van de gordelspanners.

Het gaat om 203.400 exemplaren van de VW-modellen Tiguan, Sharan en CC uit het bouwjaar 2015 en 23.550 Porsches 911, Boxster, Cayman en Panamera met bouwjaar 2015 en 2016.

In Duitsland alleen al gaat het om 51.200 auto's van het merk Volkswagen en 3900 Porsches die naar de garage moeten. Om hoeveel auto's het in Nederland gaat, is nog niet bekend.

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”