Jongeren op het platteland hebben veel vaker een auto dan stadsjongeren. Frank Zondag (28) uit Snelrewaard kocht al op zijn 18de zijn eerste auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren op het platteland hebben veel vaker een auto dan stadsjongeren. Frank Zondag (28) uit Snelrewaard kocht al op zijn 18de zijn eerste auto. © Marlies Wessels

Waarom veel jongeren op het platteland een auto hebben: ‘Er is hier niet één busstation’

jong op het platteland‘Maar, hoe kom je daar zonder auto?’ Het is de grote vraag van plattelandsjongeren buiten de grote steden, die steeds afhankelijker zijn van hun wagen. ,,Ik kocht meteen een auto toen ik 18 werd, het is hier nog steeds niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

  1. Dit zijn de beste vouwfietsen
    Fietstest 2023

    Dit zijn de beste vouwfiet­sen

    Ingenieus in te klappen, en vaak rijden ze nog soepel ook: e-vouwfietsen. Fabrikanten proberen ze steeds lichter te maken, want je moet ze de auto of de trein in kunnen tillen. Lastige taak, want een accu alleen al is best zwaar. Soms zijn deze fietsen dan ook nog niet geschikt voor intensief - bijvoorbeeld dagelijks - gebruik. Maar vaak ook wel. Hieronder introduceren we ook dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van e-bikes: Kees Bakker, alias TestKees, consumentenvoorlichter van de Fietserbond. Zijn reviews staan bij de keurmerken Best getest en Beste Koop. Tester Arjen van Stel, die jaarlijks op de hoogte probeert te blijven van de ontwikkelingen, probeerde eens zo’n vouwfiets.