Walging én waardering: zo reageert het internet op bizarre pick-up van Tesla

Is Elon Musk gek geworden? Dat is de meest gehoorde reactie op Tesla's Cybertruck. De meerderheid hoopt op een grap en noemt de pick-up ‘bizar’ en ‘foeilelijk’, maar de ‘Teslapostelen’ prijzen het ontwerp de hemel in.

 1. Waarom laten chauffeurs hun vrachtauto’s vaak onnodig stationair draaien?
  VRAAG & ANTWOORD
  1

  Waarom laten chauffeurs hun vrachtauto’s vaak onnodig stationair draaien?

  ‘Tegenover ons huis wordt gebouwd en het valt me op dat alle vrachtwagens die spullen komen brengen en ophalen de (diesel)motor continu laten draaien’, aldus lezer Cees Sloof in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ook al is daar geen enkele reden voor. Het gebeurt bijvoorbeeld bij het lossen van rioolbuizen of het laden van een vrachtwagen met zand door een graafmachine.’
 2. Ruiten sneuvelen bij presentatie ‘onverwoestbare’ truck Tesla
  Play
  video

  Ruiten sneuvelen bij presenta­tie ‘onver­woest­ba­re’ truck Tesla

  Het Amerikaanse automerk Tesla heeft afgelopen nacht een wel heel aparte auto onthuld. Met de elektrische Cybertruck, die is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens brak tijdens de presentatie), wil topman Elon Musk de extreem traditionele wereld van de grote pick-ups op z’n kop zetten. Fans en critici hebben hun twijfels: komt deze bizarre Tesla er echt of haalt Musk een grapje met ons uit?