Volledig scherm
Elon Musk © Photo News

Wie durft Elon Musk op te volgen als nieuwe topman van Tesla?

Tesla is op zoek naar een doorgewinterde bestuurder. Van de nieuwe onafhankelijke bestuursvoorzitter wordt verwacht dat hij een passie heeft voor elektrische auto's. Verder is het niet onbelangrijk dat de betreffende persoon het lef heeft om topman Elon Musk met zijn jeukende Twitter-vingers in bedwang te houden, zo luidt volgens kenners de profielschets van Tesla voor de vacature.

Tesla kwam als onderdeel van een schikking met beurswaakhond SEC overeen dat Musk als voorzitter van de raad van bestuurder terugtreedt. Hij mag wel als CEO aanblijven. De beurstoezichthouder verweet de topman onlangs fraude door op Twitter te reppen over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Ook zal Tesla twee nieuwe directeuren in het bestuur benoemen.

In de zoektocht naar een nieuwe onafhankelijke preses valt in het geruchtencircuit onder meer de naam van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore. Ook Jim McNerney (ex-Boeing) en Alan Mulally (ex-Ford, ex-Boeing) worden genoemd.