Een stilstaande politieauto in Michigan raakte deze week zwaar beschadigd toen daar een Tesla tegenaan botste.
Volledig scherm
Een stilstaande politieauto in Michigan raakte deze week zwaar beschadigd toen daar een Tesla tegenaan botste. © Michigan State Police.

Zelfrijdende Tesla klapt op stilstaande politieauto: autoriteiten stellen onderzoek in

De Amerikaanse toezichthouder voor de verkeersveiligheid gaat een ongeval onderzoeken waarbij een zelfrijdende Tesla op een stilstaande politieauto is gebotst. In de Tesla Model Y, de nieuwe compacte SUV van het merk, zou de zogenaamde Autopilot aan hebben gestaan.

  1. Amerikaanse autoriteiten tikken Tesla en Apple op de vingers: Autopilot én afgeleide bestuurder zijn de oorzaak van dodelijke crash met Tesla Model X

    Amerikaan­se autoritei­ten tikken Tesla en Apple op de vingers: Autopilot én afgeleide bestuurder zijn de oorzaak van dodelijke crash met Tesla Model X

    De Amerikaanse toezichthouder National Transportation Safety Board concludeert in een rapport dat de dodelijke crash met een Tesla Model X in maart 2018 onder meer te wijten is aan een afgeleide bestuurder én beperkingen van de Autopilot. Tesla en Apple, dat de smartphone leverde waardoor de bestuurder is afgeleid, krijgen er in het rapport van langs.