Zo hard wordt in Brabant gereden; ruim 73.000 boetes voor hardrijders in Eindhoven
Vorig jaar werden zo‘n 807.000 snelheidsboetes uitgeschreven in Noord-Brabant. In heel Nederland waren dat er bijna 6,7 miljoen, zo blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Eindhoven is de derde stad van Brabant als het gaat om hardrijders.
Eindhoven eindigt achter Tilburg en Roosendaal, waar in 2021 nog meer boetes werden uitgeschreven. De politie moest aan ruim 73.000 hardrijders in Eindhoven een boete geven.
In Tilburg reden bijna 134.000 bestuurders te hard, terwijl in Roosendaal bijna 105.000 weggebruikers een boete kregen. Op de wegen van Altena trapten automobilisten het hardst hun gaspedaal in. Zij reden ruim 11 km per uur harder dan toegestaan.
Snelheid
De gemiddelde snelheidsoverschrijding van de bekeuringen in 2021 in Noord-Brabant - en landelijk - was 8 km per uur, al verschilt dit provinciaal sterk. Ook in Bladel werd het gaspedaal hard ingetrapt. Daar reden automobilisten gemiddeld ruim 10,7 km per uur te hard.
Drimmelen en Heusden staan op een gedeelde derde plaats met 10,6 km per uur. In heel Nederland werden in totaal 80.000 boetes uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 kilometer per uur te hard reden.
Lees verder onder het kaartje.
Meest actieve Brabantse flitspaal
De meest actieve flitspaal van Noord-Brabant staat aan de Westbaan van de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Met ruim 22.300 snelheidsboetes was deze flitspaal in 2021 de grootste melkkoe van onze provincie. Gevolgd door de flitspaal langs de N69 in Waalre. Ruim 18.000 weggebruikers gingen hier op de bon.
De top 3 wordt afgesloten door de flitser aan de Zuid-Westkant van de Europaweg in Helmond. Aan hardrijders werden daar ruim 15.600 boetes uitgeschreven.
Trajectcontrole op A58
Trajectcontroles zijn ook een doorn in het oog van de Brabantse automobilist. Maar op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal maken bestuurders het wel erg bont. Op dat traject reden automobilisten in beide richtingen zo vaak te hard dat de controle bijna 100.000 boetes opleverde.
Daarmee staat de trajectcontrole op nummer 8 van Nederland. Dat betekent dat op de A58 de meeste trajectboetes van heel Brabant worden uitgeschreven.
Top 5
Ondanks het hoge aantal bekeuringen, staan er geen Brabantse steden in de top 5 van Nederland. De meeste snelheidsovertredingen werden begaan in de gemeente Stichtse Vecht, gevolgd door Rotterdam, Haarlemmermeer, Utrecht en Amsterdam. Deze vijf gemeenten samen waren vorig jaar zelfs goed voor een kwart van alle Nederlandse snelheidsbekeuringen.
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Man zonder rijbewijs opgepakt na ernstig ongeval A50: brandweer moet twee gewonden bevrijden
De politie heeft donderdagavond een 52-jarige man uit Uden aangehouden na een ernstig ongeluk op snelweg A50 bij Heteren. Hij wordt ervan verdacht het ongeval te hebben veroorzaakt. De man heeft geen geldig rijbewijs en zat mogelijk dronken achter het stuur. -
Chauffeur volgt blind zijn navigatie, trapt vol op de rem en zet vrachtwagen in zijn achteruit op de A16
Een vrachtwagenchauffeur nam de aanwijzingen van zijn navigatiesysteem wel heel erg serieus. Té serieus. Toen hij erachter kwam dat hij de verkeerde tunnelbuis van de Drechttunnel in zou rijden, ging hij - op de A16 - vol op de remmen. Niemand raakte gewond, maar de chauffeur kan wel fluiten naar zijn rijbewijs. -
Duurder tijdens levertijd: prijzen nieuwe auto’s blijven maar stijgen
Nieuwe auto’s zijn de afgelopen maanden rap duurder geworden, meldt dataleverancier Autotelex. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering en kunnen ook plaatsvinden ná het tekenen van het koopcontract. -
PREMIUMNS
Schreeuwend tekort aan buschauffeurs, collega’s uit Oost-Europa springen bij
Door een gebrek aan buschauffeurs kan de NS al maandenlang onvoldoende vervangend vervoer regelen bij werkzaamheden aan het spoor. Om de tekorten op te vangen worden onder meer chauffeurs uit Oost-Europa ingezet. ,,Door corona zijn we de flexibele schil kwijtgeraakt.” -
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen.
-
Energierekening
Ferdi: 'We hebben geen afwasmachine. Echt, klinkt raar hè? Ik zou niet weten waarom’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ferdi Verberk (57) uit Sint Anthonis. -
PREMIUM
De oplossing voor foutgeparkeerde scooters? ‘Midden op de stoep, dat is toch asociaal’
Het is een grote ergernis voor velen: schots en scheef geparkeerde deelscooters die de stoep, een fietspad of uitrit blokkeren. Een beloning moet parkeeroverlast verminderen, hoopt Vlaardingen met de komst van Check. Volgens deze verhuurder is het een succesvolle aanpak: ‘In andere steden daalde daardoor het aantal klachten’. -
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerH Swaanen