Hyundai onthult de nieuwe i10 in september
Volledig scherm
Hyundai onthult de nieuwe i10 in september © Hyundai

Zo ziet de nieuwe i10 van Hyundai er (ongeveer) uit

Hyundai heeft een tekening vrijgegeven van de compleet nieuwe generatie i10. Zo vaak komt zo’n ‘onthullingsschets’ niet voor, maar hij laat mooi zien hoe de stadsauto er (in grote lijnen) uit komt te zien. 

Het lijkt er sterk op dat de komende generatie i10 inderdaad compleet nieuw is. Dat lijkt logisch, maar in dit deel van de automarkt is dat vaak niet het geval. Kijk maar naar modellen als de Toyota Aygo en Citroën C1; die kwamen in hun oorspronkelijke vorm al in 2005 op de markt, terwijl de huidige modellen vooral grondig opgefriste versies van die auto’s zijn. Een ander voorbeeld is de Fiat 500, die al sinds 2006 rondrijdt.

Autofabrikanten wachten vaak langer met nieuwe generaties van kleine modellen omdat het zogenoemde A-segment (zoals deze klasse genoemd wordt) niet veel winst oplevert. Aan duurdere modellen houden de merken meer geld over, dus loont het daar eerder om een compleet nieuwe editie te ontwikkelen.

7 jaar

De huidige Hyundai i10 (zie de foto’s hieronder) is sinds 2013 op de markt, en dat betekent dat het Koreaanse merk na zo’n 7 jaar een opvolger presenteert. Het nieuwe model zal er - afgaand op deze schets - wat sportiever en moderner uit gaan zien, al staat de getekende auto op wel érg grote wielen. Voor de binnenkant belooft Hyundai veel infotainment- en veiligheidsvoorzieningen, die de i10 ‘een toonaangevende plek in zijn segment’ moeten bezorgen.

Onder meer Apple Car Play, Android Auto en een draadloze oplaadfunctie voor je smartphone staan op de lijst, terwijl de auto standaard een noodremsysteem krijgt waarmee hij automatisch voor voetgangers en ander verkeer kan remmen. In september onthult Hyundai de auto definitief tijdens de internationale autobeurs van Frankfurt.

De huidige Hyundai i10
Volledig scherm
De huidige Hyundai i10 © Hyundai
De huidige Hyundai i10
Volledig scherm
De huidige Hyundai i10 © Hyundai
De huidige Hyundai i10
Volledig scherm
De huidige Hyundai i10 © Hyundai