Volledig scherm
© Thinkstock

Belabberd bereik buitengebied beetje bij beetje beter

VLIERDEN/WEEBOSCH - Goed nieuws voor twee kerkdorpen in de regio die kampen met slecht bereik van mobiele telefoons. Er wordt eindelijk een mast geplaatst zodat inwoners niet meer naar buiten hoeven te sprinten om te bellen. Het gaat om Vlierden in de gemeente Deurne en Weebosch in Bergeijk.

Want anno 2016 wordt op veel plekken nog geklaagd over het bereik van mobiele telefoons, met name in het buitengebied. Door telefoonproviders werden de afgelopen jaren in de regio weliswaar enkele 'witte vlekken' in de netwerken aangepakt, nog steeds zijn er op veel plekken te weinig gsm-masten. Dat blijkt uit een inventarisatie van de dekkingskaarten van telefoonproviders en reacties van dorpsraden in Zuidoost-Brabant.

Weebosch
Elke provider kampt wel ergens met witte vlekken, al zijn er gebieden die er eigenlijk bij alle vier de telecomreuzen bekaaid vanaf komen. Zoals nu ook nog in het 700 inwoners tellende Weebosch in het Bergeijkse buitengebied. Het is niet anders dan ruim zes jaar geleden toen het ED vele honderden reacties kreeg op de vraag 'Hoe staat het eigenlijk met het bereik op uw mobiele telefoon'? Er is nu nog niets veranderd. Dus: de tuin in om te bellen.

Dat gaat veranderen. In het dorp ligt voortaan glasvezel en dat maakt het plaatsen van een mast opeens veel gemakkelijker. Bij steeds meer masten wordt het breedbandnetwerk gebruikt om signalen naar de antennes te sturen. Ook in Weebosch komt er een mast, misschien nog dit jaar. En ook in Vlierden wordt begin 2017 een mast verwacht.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant. Bekijk ook het Antenneregister.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement