Volledig scherm
Woensdag werd een 15-jarig Belgisch meisje aangereden op de Witrijtseweg in Bergeijk. Zij verblijft in het ziekenhuis. © Bert Jansen

Belgische scout (15) niet het eerste slachtoffer op Witrijtseweg in Bergeijk

BERGEIJK – Het ongeluk op de Witrijtseweg in Bergeijk waarbij woensdagavond een 15-jarig meisje zwaargewond raakte, is niet het eerste ongeval waarbij een scoutinggroep betrokken is. Zeven jaar geleden overleden twee leden van scouting Sint Maarten Valkenswaard na een aanrijding op diezelfde weg.

Zeven jaar geleden, op 1 april 2011 om precies te zijn, ging het op diezelfde weg ook fout. Toen werden drie scoutingjongeren van scouting Sint Maarten Valkenswaard geschept door een automobilist. Twee van hen, Roosmarijn de Jong en Chris Bremmers (allebei 15 jaar oud) uit Dommelen, raakten zwaargewond en overleden later aan hun verwondingen.

Later bevestigde Will Brands, destijds voorzitter van de groep, dat de leden van de groep geen reflecterende of fluorescerende hesjes droegen. Ook werd duidelijk dat de automobilist die de scouts aanreed, niet te hard gereden zou hebben. Hij had op de smalle weg te maken met een tegenligger en kwam daarna in botsing met de scouts. Ook was de automobilist niet onder invloed van alcohol.

Geseponeerd

De man werd niet vervolgd en justitie seponeerde de zaak. Volgens de officier van justitie viel de 59-jarige Bergeijkse automobilist niets te verwijten.

Het Belgische meisje dat woensdag werd aangereden ligt nog in het ziekenhuis.