Volledig scherm
© Thinkstock

Bergeijk moet meer en beter aandacht schenken aan zijn ict-infrastructuur

BERGEIJK - Vooruit, wethouder Thomas van Hulsel probeerde het nog een keer. ,,De gemeente Bergeijk gaat echt haar uiterste best doen zaken op orde te krijgen. Onze ict is een kritisch onderdeel van onze organisatie."

Even daarvoor had hij de wind van voren gekregen. In de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken lag de managementletter op tafel. De accountant had hiervoor de gemeentelijke organisatie doorgelicht. 

Alles rond ict kon een stuk beter, was een van de conclusies. Dat had ook de aandacht van de gemeente, zo zei Van Hulsel.  Dat vonden enkele raadsleden maar wat matig. Fred Das (CDA) had het vertrouwen dat het allemaal goed komt, zo zei hij. ,,Maar in uw antwoord hoor ik dat niet terug."

Ontwikkelingen

Mark Verhoeven (Lokale Partij Bergeijk) had begrip dat de gemeente moeite had de ict up to date te houden. ,,Die ontwikkelingen gaan zo hard. Je staat al gauw op achterstand." Hij onderstreepte het belang van ict. 

Frank Smit (RFS) was het minst tevreden over het antwoord van de wethouder. ,,Het heeft de aandacht, zegt u. Nou mooi, maar hieruit proef ik ook enige afstandelijkheid. U doet net alsof u het eigenlijk geen probleem vindt. Als dat zo is, dan vind ik dat de raad dan een probleem heeft. Want wij maken ons daar wel druk over. Alles rond onze ict moet de routine hebben dat het goed gaat. Daar wil ik u op kunnen vertrouwen."

Aandacht

Voor Van Hulsel bleef het lastig. ,,Het hééft de aandacht van het college. Wij gaan daar niet zonder zorgen met om. Het kan en  moet beter."

Hij gaf aan dat er elk jaar opmerkingen zijn over de ict van de gemeente. ,,Die ontwikkelt zich snel, dat weten we allemaal. Wij blijven daarmee aan de gang. We zijn ook continu in gesprek met onze leveranciers. Het liefst hebben we dat het ons minder geld kost, maar we moeten niet proberen voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Er komt veel bij kijken en er komt ook steeds veel op ons af. Daar doen we ons best voor. Want het laatste wat we willen is dat we de krant halen met problemen met privacy of in braken in het systeem."     

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement