Volledig scherm
© gratis

Bergeijk steekt stokje voor verkoop huisjes op camping De Zwarte Bergen

LUYKSGESTEL - De gemeente Bergeijk werd er een paar weken geleden door verrast. De eigenaren van camping De Zwarte Bergen in Luyksgestel zijn enigszins op leeftijd en willen de exploitatie overdragen. Ze gaan de circa 330 huisjes los verkopen, evenals het restaurant, de snackbar en de bedrijfswoningen. De huidige huurders zijn daar al van in kennis gesteld

Maar de gemeente ziet dat absoluut niet zitten. Om die reden werd donderdagavond aan de raadsagenda van de gemeente een 'voorbereidingsbesluit De Zwarte Bergen' toegevoegd. De gemeente stelt daarin dat het vakantiecentrum als één geheel moet worden gezien en niet in losse onderdelen kan worden verkocht. Met andere woorden: wie daar nu iets koopt, doet iets illegaals. Overigens kan de gemeente de verkoop van een huisje niet verbieden. 

'Fort Oranjetoestanden'

De gemeente wil een soort vrijplaats met ruim driehonderd of meer eigenaren voorkomen. In de raad leidde dat donderdag tot de opmerking van Jack van Beek (LPB) dat 'Bergeijk geen Fort Oranjetoestanden moet willen'. Hij verwees daarmee naar de losgeslagen toestanden op een camping in West-Brabant die uiteindelijk door de overheid is ontruimd. 

Daar is op de Zwarte Bergen nu geen sprake van, antwoordde Kuijken. ,,De woorden Fort Oranje zou ik hier niet in de mond willen nemen." De raad steunde de actie van de gemeente. ,,Het is onjuist om dit gebied te laten versnipperen", vond CDA-fractievoorzitter Dorien Vervest. Als er iets op het terrein moet gebeuren, moet je niet met driehonderd eigenaren in gesprek moeten hoeven gaan, onderstreepte Mark Verhoeven (LPB).    

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement