Volledig scherm
foto Bert Jansen beeldbewerking ed

Bittere familievete rond 'de pomp' in Riethoven

RIETHOVEN - Vader en moeder De Haas hadden het in 1991 zo goed voor met hun zonen. Ze verdeelden hun Riethovense woning en garage over hun twee zonen. Het resultaat: een bittere familievete.

Peter de Haas (nu 55) kreeg het stuk met daarop de garage en het tankstation. Anton (50) tekende voor de bedrijfswoning en mocht het tankstation de komende tien jaar huren van zijn broer.

Er is nog een derde partij. Peter de Haas heeft veertien rechtszaken lopen tegen de gemeente Bergeijk. Dinsdag komen er acht aan bod bij de rechtbank in Den Bosch. Ook de broers onderling komen elkaar nog tegen bij justitie. De lijst van beroepen, bezwaren, verzoeken tot schorsing en handhaving is lang. Juridisch hebben de gebroeders het hele register opengetrokken.

Negeren
Op het terrein aan de Broekhovenseweg in Riethoven is de ijstijd inmiddels allang ingetreden. De broers negeren elkaar, maar werken wel in elkaars blikveld. Beiden hebben camera's hangen.

Er is nóg een complicerende factor: de echtgenoten van de broers zijn zussen van elkaar. De onmin trekt al jaren een zware wissel op alle familierelaties. De twee gezinnen komen allang niet meer bij elkaar over de vloer.

Kempen