Volledig scherm
Volgens de officier van justitie is het een groot geluk dat een ongeluk diep in een novembernacht vorig jaar bij Riethoven, niet nog veel ernstiger gevolgen had dan een gebroken nek © Bert Jansen

Boete gevraagd voor jonge chauffeur uit Bergeijk

DEN BOSCH - Hoe het ongeluk gebeurde is Gijs S. een raadsel. Hij had niet gedronken en reed nauwelijks harder dan mocht. Toch klapte hij tussen Eersel en Riethoven op een tegenligger. Dat is zijn schuld, vindt het OM en moet hem een boete en rijontzegging kosten.

Het was een lange maar leuke dag, 11 november vorig jaar. Gijs S. (21) uit Bergeijk was vroeg op voor schoolwerk. Die avond ging hij met vrienden naar de bios en 'bleef nog even hangen' voordat het weer op huis aan ging. Omdat het ongeluk rond half drie gebeurde zagen de rechters dat dat wel langer dan 'even' was.

Volgens de sporen moet Gijs op de provinciale weg N397 eerst in de verkeerde berm terecht zijn gekomen, is toen terug de weg opgevlogen en daar raakte hij frontaal de wagen van een 78-jarige man. Die brak een nekwervel.

Geen opzet natuurlijk, ook geen erg grote fouten zoals drank of hardrijden, het ongeluk kan eigenlijk door niks anders zijn gebeurd dan in slaap vallen, denkt hij. Dat is officier van justitie Mart de Bruijn het met hem eens. Maar het is te ernstig om zomaar te laten gaan, de betrokkenen hebben naast pech ook veel geluk gehad. Hij eiste een boete van duizend euro en drie maanden rijontzegging. Dat vond zijn advocaat S. Engelen wel erg fors voor een gewone Hollandse jongen die  dit overkwam.