Volledig scherm
Wil van Gerwen (l) en John Sengers. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Bronzen beeldje Adriaan doel van John Sengers (19) uit Riethoven

RIETHOVEN - Solist John Sengers (19) van het Riethovens Harmoniecorps (RHC) kan maar geen genoeg krijgen van het bespelen van instrumenten. Nadat hij het hoogste amateurniveau voor het bespelen van de klarinet had behaald, is hij verdergegaan met het melodisch slagwerkinstrument de marimba. Tijdens de tweejaarlijkse muziekwedstrijd voor jonge solisten De Adriaan, zaterdag en zondag, speelt hij tijdens zijn klarinetsolo van vijf minuten de filmmuziek van The Terminal.

,,Ik ben vorig jaar al voor de vakantieperiode gestart met het repeteren van het stuk Victor’s Tale van John Williams. Onze dirigent Bas Clabbers heeft daarvoor een cadens geschreven waarmee zijn solo begint en eindigt”, vertelt hij.

Om te zorgen dat hij optimaal voorbereid is op deze thuiswedstrijd, heeft het RHC Ine Worms uit Rijswijk erbij gehaald om hem extra goed te prepareren voor deze wedstrijd. John wil namelijk de tweede Riethovense solist worden, na Tom Verblackt, die het bronzen beeldje De Adriaan op de schoorsteenmantel kan plaatsen. ,,Juffrouw Monique Verblackt-van den Putte uit groep 5 liet mij toendertijd een keer op de klarinet spelen. Ik kreeg er meteen geluid uit en dat was een goede motivatie om te beginnen”, vertelt hij.

Als 16-jarige behaalde hij het hoogste D-diploma, sindsdien is hij ook druk met de marimba. Daarnaast is John tweedejaars student automotive aan de TU/e in Eindhoven.

Voorzitter Will van Gerwen vertelt dat nu twaalf jongeren deel uitmaken van het RHC. Aan de wedstrijd zelf doen zaterdag en zondag elk zeven solisten met hun muziekkorpsen mee.

Zaterdag begint het muziekevenement om 17.00 uur en zondag om 12.00 uur in de Kemihal aan de Hennepstraat 8 in Riethoven. De entree is gratis. Vrijdag start het muziekfeest om 20.00 uur met de liederentafel.