Volledig scherm
© Ronald Otter

CDA en VVD akkoord over coalitie Bergeijk

BERGEIJK - Het CDA en de VVD in Bergeijk hebben overeenstemming bereikt om samen een college te vormen. Mathijs Kuijken (52) en Stef Luijten (32), beiden CDA, komen terug als wethouder. Nieuw is VVD-wethouder Manon Theuws (43).

De twee partijen hebben er twee weken van intensieve formatiegesprekken op zitten. Op alle punten zijn ze het eens geworden met elkaar. Ze verwachten het coalitieakkoord binnen een week te kunnen presenteren.

CDA en VVD zijn het ook eens over de portefeuilleverdeling. Theuws werkt nu als coördinator facilitaire dienstverlening bij schoonmaakbedrijf Fonville. Ze woont met haar twee kinderen in Bergeijk ‘t Hof. Theuws zal onder andere de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), jeugdzorg, onderwijs, volksgezondheid, volkshuisvesting en duurzaam wonen voor haar rekening nemen. 

Mathijs Kuijken (52), huidig wethouder ruimtelijke ordening, behoudt grotendeels zijn huidige portefeuille, met onder andere ook verkeer en vervoer, regionale samenwerking en het beheer van de openbare ruimte. Stef Luijten Bergeijk completeert het college. Hij zal zich ook deze periode weer inzetten voor de energietransitie, sport, verenigingen en werk/inkomen. De zorgtaken uit zijn oude portefeuille maken plaats voor onder andere financiën en economie.

Eerder kwam het CDA niet tot overeenstemming met GroenLinks-PvdA. De vorige coalitie bestond uit het CDA en de Lokale Partij Bergeijk. Door de nieuwe coalitie van CDA en VVD keert wethouder Thomas van Hulsel (LPB) niet terug.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement