Volledig scherm
De informatieavond over Vestia in het Bergeijkse gemeentehuis werd druk bezocht.

Corporatie Vestia wil van zijn woningen in Bergeijk af

BERGEIJK - Vestia wil graag af van zijn woningbestand van 446 huizen in Bergeijk. “Wij hebben de intentie te verkopen, maar dan wel aan een woningcorporatie en wel voor een nette prijs. Het wordt geen handjeklap”, aldus Vestia-regiomanager Ger den Ouden.

De manager was woensdagavond een van de sprekers op de informatieavond van de gemeente Bergeijk. De zaal zat met meer dan honderd bezoekers, tevens huurders van Vestia, helemaal vol. De directe aanleiding voor de avond was een publicatie in het ED. Daarin stond dat Bergeijk er niet mee akkoord gaat als Vestia huizen aan particulieren verkoopt. Intussen is er ook al een actiegroep van boze huurders opgericht.

Vestia zit al jaren in financiële problemen en staat onder curatele van de minister. Op onderhoud bezuinigt de corporatie niet, gaf Den Ouden aan. Dat kwam hem op zware oppositie uit de zaal te staan. De praktijk bleek anders. Klachten komen niet door, blijven liggen of worden niet afdoende afgehandeld.

Klachten waren dat de Bergeijkse huurders nergens gehoord worden bij Vestia. Een aanwezige bleek lid te zijn van de huurdersraad van Vestia. "Ze hebben het daar alleen maar over Rotterdam. Ze weten niet eens waar Bergeijk ligt." Een oproep van wethouder Van Hulsel om per direct een bewonerswerkgroep te vormen viel goed. Den Ouden erkende dat het goed zou zijn ‘wat directer contact' te hebben met de Bergeijkse huurders.

Kempen