Volledig scherm
Crazy Cross in Bergeijk. © André Kempen

Crazy Cross in Bergeijk: het gaat om het amusement, niet om de snelste tijd

BERGEIJK - Alweer de achtste editie van de Crazy Cross in Bergeijk. Ruim 350 deelnemers zijn het afgelopen weekend aan de start verschenen. Het is volgens de reglementen verplicht het publiek te vermaken. 

 Het gaat dan ook niet om de snelste rondetijd, maar om de amusementswaarde. "De deelnemers zijn de artiesten van de dag”, zegt Mieke Daas, een van de organisatoren. De deelnemers komen voornamelijk uit de regio, maar er zijn ook veel Belgische deelnemers. De jongste deelnemers zijn traditioneel te vinden in de luierklasse. De 4-jarige Sam Verstappen uit Eersel loopt zelfverzekerd rond als jongste deelnemer in deze klasse. “Er zijn hele families – soms wel drie generaties - die meedoen aan de Crazy Cross”, vertelt Daas. 

Flintstones

Opvallende verschijning in de Crazy klasse (voertuigen die nergens anders bij passen) zijn de Flintstones in een heuse bijpassende wagen, zei het dat deze versie wel gemotoriseerd is. Tijdens de rondes weten de Flintstones de vaart er goed in te houden, maar terugkerend in het rennerskwartier komt de rook uit alle hoeken en gaten van het voertuig. Of het voertuig de volgende manche kan rijden is vooralsnog de vraag. Het crossteam d’n Bokshaai is ook dit jaar weer paraat en staat met zes wagens aan de start. ‘There is no place like bokshaai’ valt op de voertuigen te lezen. 

Bij de Crazy Klasse verschijnt ook het team van Crazy Cross Riethoven aan de start. Een wonderlijk voertuig zo valt bij nadere beschouwing te ontdekken. Een frame met een motorblok van een oude motor zorgt voor de aandrijving. Via een ingenieuze constructie is het voertuig voorzien van twee reusachtige trekkerwielen met voor de balans twee kleinere zijwielen. Een ander bijzonder, maar klein, voertuig is een heuse scootmobiel, die met denderend geluid en op hoge snelheid over het parcours raast. Helaas blijkt het voertuig niet tegen de hoge snelheid opgewassen en kiept om tijdens de rit over het parcours. De deelnemer is duidelijk niet in zijn nopjes met dit onbedoelde resultaat. “Mede dankzij de hulp van velen is ook dit jaar weer prima verlopen”, besluit Daas. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement