Volledig scherm
Dorien Vervest stapt op als raadslid. © Dorien Vervest

Fractievoorzitter CDA Bergeijk Dorien Vervest verlaat gemeenteraad, Ben Groenen is nieuwe fractievoorzitter

BERGEIJK - Dorien Vervest heeft in goed overleg met de fractie besloten haar zetel binnen de Gemeenteraad van Bergeijk over te dragen. Door de combinatie van een jong gezin, een verantwoordelijke baan als ambulant gezinsbegeleider bij Topaze en het raadslidmaatschap kon ze de laatste tijd niet meer de juiste balans vinden tussen werk- en privéleven. 

Vervest kijkt terug op een mooie politieke carrière als gemeenteraadslid en fractievoorzitter en is tevreden over het feit dat ze in de afgelopen maanden het coalitieakkoord met de VVD tot een goed resultaat heeft kunnen brengen.

Opvolger

De CDA-fractie heeft Ben Groenen aangewezen als nieuwe fractievoorzitter. Groenen (34) woont op 't Loo en is in het dagelijks leven adviseur omgevingsbeheer. Hij is sinds 2006 een vaste waarde binnen CDA Bergeijk. De afgelopen periode heeft Groenen zich ontwikkeld als echte 'verbinder'. Tevens was hij vicefractievoorzitter.

Met de installatie van Fons van Hove (59) is de CDA-fractie compleet. Van Hove is relatiemanager van het Aquinohuis en lid van de stuurgroep Zorg en Welzijn 't Hof in Bergeijk. Fons is getrouwd met Anita; samen hebben ze twee kinderen. Sinds de verkiezingen is hij actief als commissielid Algemeen Bestuurlijke Zaken en brengt hij met zijn ervaring balans en senioriteit binnen de Bergeijkse CDA-fractie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement