Volledig scherm
De politie is met veel agenten aanwezig in Bergeijk. © Bert Jansen

Gehandicapte man gevonden na urenlange zoekactie in bos bij Bergeijk: 'Hij is erg moe'

updateBERGEIJK - De verstandelijk beperkte man naar wie de politie sinds woensdagmiddag met man en macht op zoek was, is terecht. Een alerte burger zag hem lopen in de buurt van de Witrijt, waar de 52-jarige man verdwaald was geraakt. ,,Buiten het feit dat hij erg moe is, maakt hij het goed."

Al sinds 12.00 uur woensdagmiddag werd geestelijk beperkte man van 52 gezocht. Dat bleek lastig. Hij maakt moeilijk contact en ontloopt mensen. Enkele uren later werd de actie opgeschaald. Hulpdiensten kamden in een lange rij de bossen bij De Witrijt uit. Dat ligt in de gemeente Bergeijk. Pas ongeveer acht uur later werd hij aangetroffen.

De man wordt in het dagelijks leven ondersteund door dagbesteding De Werkschuur in Witrijt, dat ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Hij maakt moeilijk contact en ontloopt mensen.

Tekst loopt verder.

In eerste instantie werd met een politiehelikopter naar de man gezocht, maar zonder succes. Later hebben politiemensen te paard, samen met een speurhond, de zoektocht vervolgd. In totaal waren zo'n 20 agenten op de been. Ook onder meer Staatsbosbeheer deed mee. De Werkschuur heeft namelijk een samenwerkingsverband met Staatsbosbeheer.

De politie bedankt iedereen voor het uitkijken naar de man.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement