Volledig scherm
Crazy Cross © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Gemoedelijke Crazy Cross in Bergeijk voor alle leeftijden

BERGEIJK - Nadat zaterdag de trainingen aan de gang waren stond zondag Eerste Paasdag in het teken van de zevende editie van de Crazy Cross in Bergeijk.

De Crazy Cross in Bergeijk vierde het afgelopen weekend de zevende editie van dit spektakelevenement. De 325 deelnemers komen voornamelijk uit de eigen regio, maar ook deelnemers uit België, Zuid-Limburg en Zuid Holland waren van de partij. 

Gemoedelijk
Dat er een breed deelnemersveld is blijkt uit de leeftijden. De jongste deelnemer is nog maar 4 jaar oud. De oudste deelnemer is (opa) Toon Tournoy uit Eindhoven. Samen met zijn echtgenote (oma) Ellie, zoon en drie kleinkinderen is de familie alweer voor de vijfde maal aanwezig, waarbij drie generaties actief deelnemen aan de Crazy Cross. Tournoy rijdt zelf in de autoklasse. "Er is hier een geweldige sfeer. Heel gemoedelijk. Echt twee dagen feest!" zo verklaart hij hun aanwezigheid. "Er gebeuren hier veel mooie dingen" beaamt kleinzoon Anthony die op zijn crossmotor meedoet. De familie heeft sport hoog in het vaandel staan. "De sport verzet eigenlijk alles en dit evenement slaan we dan ook echt niet over" zegt Tournoy tenslotte. 

Spannend
De negenjarige Puk Verdonschot uit Netersel doet samen met haar zevenjarige broer Fried mee op een motor met zijspan. Uiteraard is de motor met zijspan op maat gemaakt voor de kleine coureurs. "Het was wel spannend" zegt Fried die in het zijspan zijn werk verricht. Hij was niet echt tevreden over hun eerste rit. "Ze stuiteren al de hele week. We leven echt met zijn allen naar dit evenement toe" vertelt vader Jeroen Verdonschot. 

De eveneens zevenjarige Tim van de Schoot uit Netersel doet mee met een quad. "Het ging wel goed, maar ik mocht van ons pap niet door de plassen rijden" vertelt hij enthousiast "toen ik uitweek kreeg ik klachten van de organisatie omdat ik buiten de baan reed. Hierdoor liep het allemaal een beetje mis." 

Bedrijvigheid
Op het deelnemersterrein was het een en al bedrijvigheid. Wachtend op de dingen die komen gaan, voertuigen reparerend na een eerdere crash. Uit de speakers klonk de enthousiaste stem van Marco Slenders (Prins Witgoed) die de races op zijn eigen wijze van commentaar voorzag.

Volledig scherm
Crazy Cross © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kempen