Bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel, een foto van omstreeks 1985
Volledig scherm
PREMIUM
Bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel, een foto van omstreeks 1985 © RHCe

Het oude bakkersambacht mocht niet vergeten worden en dus kwam er een museum in Luyksgestel

LUYKSGESTEL - Een dikkere korst met meer smaak, het is volgens Ton de Waas de voornaamste eigenschap waarmee brood uit een houtgestookte oven zich onderscheidt van andere broden. Een manier van bakken die tot op de dag van vandaag wordt gebezigd bij bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel.

 1. Herbruikbare bekers en extra inzet op verkeersveiligheid: dit kan je verwachten van Rampage Open Air 2023

  Herbruikba­re bekers en extra inzet op verkeers­vei­lig­heid: dit kan je verwachten van Rampage Open Air 2023

  Van 29 juni tot en met 2 juli strijkt het grootste drum-’n-bass en dubstepfestival Rampage Open Air weer neer in het Lommelse Kristalpark. Met zes podia, meer dan 300 acts en een ruimer terrein belooft ook deze editie weer eentje van formaat te worden. Dit jaar wordt er echter ook gebruikgemaakt van herbruikbare bekers en extra ingezet op verkeersveiligheid: “Ons gezamenlijke doel is om het bewustzijn rond verantwoord drinken te verhogen en verantwoord rijden te stimuleren onder festivalgangers.”
  Lommel
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.