Volledig scherm
Het platina paar Timmermans. © Jean Pierre Reijnen

Het vlammetje brandt nog steeds bij 70-jarig huwelijk in Bergeijk

BERGEIJK - Het echtpaar Timmermans-Slenders uit Bergeijk is 70 jaar getrouwd. Nog altijd zijn ze gelukkig met elkaar.

Jan Timmermans (93) en Net Timmermans-Slenders (89) kunnen zich hun trouwdag van 70 jaar geleden nog goed herinneren. Hij droeg een mooi gehuurd pak, zij een kanten zwarte jurk. ,,Ze was de mooiste van de hele wereld", zegt meneer Timmermans.

Op de kermis

Het zeventigjarig huwelijk van het echtpaar vierde dinsdag in verzorgingshuis 't Hofhuys in het centrum van Bergeijk, het dorp waar ze hun hele leven hebben gewoond. Burgemeester Arinda Callewaert is gekomen om het echtpaar te feliciteren.

Het was op de kermis van Eersel dat ze elkaar leerden kennen. Wat meneer Timmermans dacht toen hij zijn toekomstige vrouw voor de eerste keer zag? Hij lacht ondeugend: ,,Dat weet ik niet meer. En als ik het wist, zou ik het jou niet zeggen."

Ze hebben genoten van de kleine dingen in het leven. Een chocolaatje bij een kopje koffie, bijvoorbeeld. Of de wandeltochten met het gezin in Oostenrijk en Duitsland. De geboorte van hun vier kinderen zijn mijlpalen in hun leven. ,,Ik kan me nog herinneren dat onze kinderen voor het eerst gingen lopen. Dat was één van de mooiste ervaringen uit ons huwelijk'', zegt meneer Timmermans. Na hun vier kinderen, zouden Jan Timmermans en Net Timmermans-Slenders nog vijf klein- en zeven achterkleinkinderen krijgen.

Verliefd

Nadat het stel verliefd op elkaar werd, ging meneer Timmermans op bezoek bij zijn toekomstige schoonfamilie om toestemming te vragen. De zegen van zijn schoonmoeder kreeg hij direct, want ze vond hem een nette en keurige jongen. Zijn schoonvader behield nog enige reserve, vanwege de afstand die Timmermans moest afleggen om in Bergeijk te komen. Timmermans woonde in Hoogeloon en moest de weg naar Bergeijk (zo'n twaalf kilometer) op de fiets afleggen. Als hij dat een hele winter kon volhouden, dan moest er wel sprake zijn van echte liefde.

Meneer Timmermans had er geen enkele moeite mee. Zijn dochter Els omschrijft hem als een echte gentleman. ,,Ze hebben altijd elkaars fouten kunnen accepteren. Daarom is het vlammetje altijd blijven branden. Ze zijn nog altijd verliefd op elkaar."

Het geheime wapen is misschien wel de passie voor tuinieren die meneer Timmermans had. Hij kan nog altijd genieten van bloemen. Als een bijzonder exemplaar tot bloei was gekomen, gaf hij ze aan zijn vrouw. Een echt geheim recept is er volgens het echtpaar niet. ,,Diep in zijn hart weet iedereen wel wat goed en slecht is om te doen. Je moet daar naar handelen, en dát doet niet iedereen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen