Volledig scherm
Bewoners van de Dr. Duchateaustraat in Bergeijk: Bianca Winderl, Fred Gerlings en Anita van den Putten (vlnr). © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Huurders Bergeijk zijn boos op Vestia en richten actiegroep op

BERGEIJK - De gezichten staan op onweer. Bergeijkenaren Anita van den Putten, Fred Gerlings en Bianca Winderl zijn het goed zat. Ze huren van Vestia. Het onderhoud is slecht, vinden ze. De huren - voor sommigen - zijn hoog. "We hebben er nou onderhand wel schoon genoeg van", zegt Van den Putten.

De drie bewonen ieder een huis aan de Dr. Duchateaustraat in Bergeijk. Een rondje door haar straat met een petitie leverde Van den Putten al meteen 27 handtekeningen van medestanders op. "De tegels in de keuken zijn gescheurd", zegt ze. "In de badkamer zit schimmel. Mijn vloer komt omhoog vanwege het vocht. De verwarmingsketel wordt niet vervangen. Ik hoor van veel mensen klachten. En ik betaal hier wel maar liefst 760 euro in de maand."

Vestia bezit 450 woningen in Bergeijk. De corporatie wil er eigenlijk van af, maar vindt geen koper. De drie hebben een actiegroep opgericht en willen inventariseren wie de Bergeijkse Vestia-huurders zijn. "Ze mogen zich bij ons melden", zegt Van den Putten. Onder de naam 'Behoud Sociale Huurwoningen Bergeijk' heeft Gerlings een petitie-website aangemaakt.

De gemeente houdt woensdagavond een informatieavond over de stand van zaken. Wethouder Thomas van Hulsel voert het woord. Een medewerker van Vestia licht het standpunt van de corporatie toe. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanvang 20.00 uur.

Kempen