Volledig scherm
Het Kempisch Bedrijvenpark. © Bert Jansen/fotomeulenhof

Kempisch Bedrijvenpark heeft teveel schulden

HAPERT/BERGEIJK - Het Kempisch bedrijventerrein in Hapert is eigenaar van veel grond en heeft meer schuld dan wettelijk is toegestaan. De gemeenten in De Kempen moeten beter toezien, vindt een Bergeijkse commissie.

De Rekenkamercommissie van Bergeijk is duidelijk: ja, het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert heeft teveel schulden, maar nee, dat is niet echt een probleem. Niettemin beveelt de commissie de gemeenteraad van Bergeijk aan 'nauwkeurig toe te zien op het voldoen van de normen'.

Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden werken in het bedrijvenpark samen in een gemeenschappelijke regeling. Volgens de wet mag de schuld van zo'n regeling niet meer bedragen dan 8,2 procent van de jaarbegroting. Daarmee moeten financiële risico's vermeden worden.

Het KBP zit daar ruim boven, concludeert de Bergeijkse commissie. Daar staat tegenover dat de rentestand historisch laag is. 'Zolang de rente zo laag blijft, doet vertraging in de uitgifte van kavels nauwelijks pijn', staat in het rapport. De accountant merkte de 'onrechtmatigheid' op, maar liet het in de controleverklaring verder geen enkele rol spelen.

Kempen