Volledig scherm
De Bernardusschool op 't Loo . © Tom Valstar

Kunstenaars Bergeijk nemen hun intrek
in units 't Loo

'T LOO - Als de Bernardusschool op 't Loo toch leeg staat, zouden de Bergeijkse kunstenaars dan gebruik mogen maken van de bij de school liggende noodlokalen? Ja, vindt de gemeente Bergeijk. Dat mag in ieder geval tot 1 november. 

Nu de school zelf verhuisd is naar nieuwbouw staat de oude Bernardusschool leeg. Op termijn wil Woningbelang op die plek zes woningen bouwen. De corporatie wil dat tegelijkertijd doen met het realiseren van koopwoningen op Terlo. Bouwtechnisch is dat efficiënter. Dat is echter ook afhankelijk van de ontwikkeling van die wijk. 

De Bergeijkse Kunstenaarsvereniging (BKV) heeft het oog laten vallen op de lege noodlokalen bij de oude school. De gemeente stemt in met dat gebruik. De BKV werkt in ruil daarvoor aan een educatief programma voor de jeugd.  

Wat betreft de sloop moet Bergeijk eerst onderzoek verrichten of er vleermuizen zitten. Daarvoor is tijd uitgetrokken tot 1 november. Dat is ook de datum tot wanneer de kunstenaars hun gang mogen gaan. Het is de bedoeling dat de oude school daarna tegen de vlakte gaat. De noodlokalen worden dan verplaatst. 

De bouw van de zes woningen vindt naar verwachting plaats einde volgend jaar. De kunstenaars moeten zelf uitkijken naar een andere plek voor hun units. ,,De kunstenaars zijn blij met de lokalen", zegt wethouder Luijten. ,,Ze gaan zelf op zoek naar een andere locatie voor de units."