Volledig scherm
September vorig jaar reed een auto een huis in Luyksgestel binnen, precies op de plaats waar bewoner Harrie van der Heijden lag te slapen © Bert Jansen

Let moet zich verantwoorden na dodelijk ongeluk in Luyksgestel

DEN BOSCH - De 27-jarige Aighars G. uit Letland zal zich woensdag in de Bossche rechtbank moeten verantwoorden voor de dood van Harrie van der Heijden (75) uit Luyksgestel. Deze kwam om het leven nadat de Let september vorig jaar diens huis ramde met een auto. G. zou stomdronken zijn geweest.

Het ongeluk gebeurde zondag 17 september rond half acht ’s ochtends. De wagen reed het huis aan het Boscheind binnen, precies op de plaats waar Van der Heijden lag te slapen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

In de auto zaten Aigars G. en een vrouw (40). Zij raakte ook gewond. Aanvankelijk dacht de politie dat zij reed, maar dat was niet zo. Een blaastest wees uit dat de man 3,5 maal meer had gedronken dan was toegestaan.

Erelid

De dood van Harrie van der Heijden raakte het hele dorp. Hij was sinds mensenheugenis vrijwilliger bij voetbalclub De Raven, waar hij jongleerde met de functies van jeugdvoorzitter, grensrechter en activiteitenorganisator. Hij organiseerde kaartavonden, ook voor de korfbalclub, bracht de raambiljetten rond op de fiets en was tweemaal daags op het sportpark. In het dagelijks leven werkte hij voor de gemeente in de buitendienst. Het dorp eerde hem ooit met een carnavalskraker ‘Op de grasmaaier’ omdat hij de velden zo goed bijhield, De Raven benoemden hem tot  erelid.

De oorzaak van het ongeluk is nooit bekendgemaakt. Dorpsbewoners zeggen dat het betreffende huis al tweemaal eerder was geramd. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement