Volledig scherm
Archieffoto van de band Sequoyah. © Kees Martens

'Living Legends' op Ploeg-festival in Bergeijk

BERGEIJK - Het tweedaagse Ploegfestival in Bergeijk staat weer voor de deur. Landschapspark Mien Ruys - het park bij De Ploeg - staat op 25 en 26 augustus weer in het teken van dit festival. Het is de elfde maal dat het Ploegfestival gehouden wordt.

De thematische zaterdaginvulling viert dit jaar het eerste lustrum. ,,Regionale muzikanten kwamen vijf jaar terug met het verzoek het podium te mogen gebruiken op de zaterdag. Want het podium stond er toch", herinnert Dries Floris, directeur van Theater de Kattendans zich nog.

Dit jaar is het thema voor de zaterdag 'Living Legends'. Bands op het hoofdpodium spelen sets van wereldartiesten. ,,De Kempische bands treden geheel belangeloos op, ze doen het omdat ze graag eens op het grote podium willen spelen."

Tributes

Bij de living legends komen onder andere tributes voorbij van Deep Purple, Cher, Dire Straits en Aretha Franklin. Op zondag is er een scala aan bekende artiesten, zoals zangeres Maan, Navarone en Sequoyah. De dag wordt afgesloten met nog meer 'Living Legends', als Bruno Mars en Rolling Stones.

Zondags is er ook aan de kinderen gedacht zoals poppentheater, een levende boerderij en oud Hollandse spellen. De entree tijdens deze dagen is gratis. Op zaterdag begint het programma om 14.30 uur. Op zondag om 12 uur. De eindtijd op beide dagen is om 23.00 uur.

Meer info op de website.