Volledig scherm
PREMIUM
Nel van de Wal kreeg zelf kanker en zette zich 50 jaar in voor KWF Kankerbestrijding. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Nel van de Wal (92) uit Luyksgestel zette zich een halve eeuw in voor het KWF: 'Ik wilde vechten, niet zeuren'

LUYKSGESTEL - De collecteweek voor KWF Kankerbestrijding brengt ook in Luyksgestel veel collectanten op de been. Nel van de Wal (92) belt niet meer aan voor een duit. Ze hield zich al een tijd meer met de organisatie bezig en kreeg een gouden speld van KWF als dank voor 50 jaar inspanning.

Nel woont al 17 jaar als weduwe in haar bejaardenhuisje, doet het huishouden en heeft twee fantastische buurmannen die andere klusjes doen. Terwijl ze keuvelt over haar leven met een stoma en andere familiegebeurtenissen loopt er iemand het raam voorbij op weg naar de deur met... een collectebus van het KWF. De jubilaris kan hartelijk lachen om dit toeval.

  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen