Volledig scherm
Lintjesregen Bergeijk 2018 - Op de foto staan (vlnr).: Wim Kuijpers, Annelies van den Broek, Peter Hurkmans, Thea de Valk-Hoeks, Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot, Wendy de Proost, Mariet Sengers-Kuijpers, Martien Veekes, Agaath Bussing-Scheffer en Jeanny van Hulsel-van Houts. © Willemien Rombouts

Onderscheiding voor negen inwoners Bergeijk

BERGEIJK - In Bergeijk zijn negen inwoners onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Arinda Callewaert reikte de versierselen donderdag uit. 

Thea de Valk-Hoeks (67) 

Volledig scherm
Thea de Valk-Hoeks. © FotoMeulenhof

Thea de Valk-Hoeks uit Bergeijk 't Hof is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is bij veel maatschappelijke projecten op ’t Hof betrokken. Sinds 1997 is ze mantelzorger en sinds 2002 is zij de schakel tussen gemeente en politie voor buurtpreventie op ’t Hof. In 2007, bij de oprichting van de huidige dorpsraad, kwam daar een bestuursfunctie bij. In 2014 werd ze door de GGD Zuidoost Brabant benoemd tot gezondheidsambassadeur.  In 2017 was ze ook een van de initiatiefnemers van de avondwandel-tweedaagse. 

Annelies van den Broek (57) 

Volledig scherm
Annelies van den Broek. © FotoMeulenhof

Annelies van den Broek uit Riethoven is al 44 jaar lid van het Riethovens Harmonie Corps. Hier speelt ze klarinet en ondersteunt ze het jeugdorkest. Sinds 2004 is ze lid van de muziekcommissie en verantwoordelijk voor het plannen van nieuwe concerten, uitzoeken van de muziek en het plannen van muzikale uitjes. Ook coördineert ze de interne en externe contacten. Sinds 2013 is ze bestuurslid van het corps. In 1997 werd ze lid van Koninklijke Harmonie Echo der Kempen. Annelies van den Broek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Jeanny van Hulsel-van Houts (61) 

Volledig scherm
Jeanny van Hulsel-van Houts. © FotoMeulenhof

Jeanny van Hulsel uit Westerhoven is onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau. Sinds 2002 is zij actief bij de parochie in Westerhoven en later ook de grote parochie Heilige Bernardus van Clairveaux. Ook is zij vanuit de parochie wijkcontactpersoon. Bij Fanfare Irene in Westerhoven is ze vrijwilliger. Sinds 2005 is ze bestuurslid van het Oranje Comité in Westerhoven en organiseert ze samen met het team de Koningsdag. Zij is medeorganisator van het jaarlijkse Voorjaarsevenement in Westerhoven.  

Peter Hurkmans (64) 

Volledig scherm
Peter Hurkmans. © FotoMeulenhof

Peter Hurkmans uit Riethoven is al 26 jaar lid van voetbalvereniging Riethoven en verricht veel vrijwilligerswerk voor de club. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2000 beheert hij de website en sinds 2003 is hij leider van het seniorenelftal. Sinds 1988 is hij betrokken bij toneelvereniging ‘De Verrassing’ in Riethoven. Sinds 2001 is hij lid van de werkgroep Vakantiewerk bij De Rietstek. Hij is begeleider bij de wekelijkse hobbymiddag voor circa zestig schoolkinderen.  Hij is vrijwillig docent bij de stichting Ouderen en Informatietechnologie. 

Mariet Sengers-Kuijpers (77) 

Volledig scherm
Mariet Sengers-Kuijpers. © FotoMeulenhof

Mariet Sengers uit Bergeijk is mantelzorger. Vanaf 1980 tot 1994 was ze bestuurslid, pastoriewacht, bemande ze het secretariaat en bezocht ze zieken/stervenden binnen de parochie Sint Petrus ’t Hof (later Bernardus van Clairveaux). Nog altijd is ze voor de parochie wijkvertegenwoordiger en brengt ze het kerk-infoboekje ‘Luihuis’ rond. Tussen 1991 en 2012 was ze actief voor De Zonnebloem. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Wim Kuijpers (73) 

Volledig scherm
Wim Kuijpers. © FotoMeulenhof

Wim Kuijpers uit Luyksgestel is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was tussen 1993 en 1999 voorzitter van Stichting Welzijnscentrum Lucia. Hij werd daarna secretaris van de Boerenbond en was betrokken bij het ontstaan van de ZLTO. Vanaf 2007 vervult hij vele bestuursfuncties bij de Sacramentsprocessie, Vrienden van de Harmonie, de KBO Luyksgestel, de KBO Kring Bergeijk en de beheercommissie Parochie Luyksgestel en Bergeijk. Hij is secretaris van het nieuwe parochiebestuur. 

Wendy de Proost (49) 

Volledig scherm
Wendy de Proost. © FotoMeulenhof

Wendy de Proost uit Luyksgestel heeft veel werk verricht op muzikaal gebied.  Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze was bestuurslid van de  Koninklijke Nederlandse Federatie voor Muziek. In 2004 richtte ze kinderkoor de Hofzangertjes op. Van 2009 tot 2016 was ze dirigent van het Teutenkoor. In 2008 bedacht ze ‘Wensmuziek’ en bouwde dit uit tot het begrip dat het inmiddels is: een musical- en theaterschool voor kinderen van 5 tot 21 jaar. 

Agaath Bussing - Scheffer (72)

Volledig scherm
Agaath Bussing - Scheffer. © FotoMeulenhof

Agaath Bussing uit Bergeijk ’t Hof is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Tussen 1982 en 1988 was ze mede-organisator van de kinderkledingbeurs in Bergeijk en Eersel. Eerst in de gemeenschapshuizen en daarna in de Prinses Beatrixschool, waar ze les gaf. Tussen 1987 en 2005 verzorgde ze excursies in de leegstaande weverij de Ploeg en sinds 2010 is ze lid van de dorpsraad Bergeijk ’t Hof. Jaarlijks is ze spreekster de nationale dodenherdenking bij de oude Hofkerk.  In 2014 werd ze door de GGD benoemd tot gezondheidsambassadeur. 

Martien Veekens (72)

Volledig scherm
Martien Veekens. © FotoMeulenhof

Martien Veekens uit Bergeijk ’t Hof is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1995 is hij actief lid van de Heemkundekring in Rosmalen. Van begin 2002 t/m 2005 was hij hier secretaris en hierna werd hij lid van de redactieraad. Hij is ook actief voor Heemkundekring Nuland en het Brabants Heem. Vanaf 2004 zet hij zich in voor de Heemkundekring in Bergeijk. Ook hier is hij een niet te missen vrijwilliger die bijdragen levert aan het blad ‘De Keersopper’. Hij is verder ook zanger in het Teutenkoor. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement