Volledig scherm
Petry's lingerie gaat sluiten © FotoMeulenhof

Petry uit Bergeijk verruilt de lingerie voor de microfoon

BERGEIJK - Na negen jaar in Bergeijk haar winkel te hebben gehad, sluit Petry Martens binnenkort voor de laatste maal haar winkeldeur van Petry’s lingerie aan het Hof.

Voordat Martens in Bergeijk haar winkel opende, runde ze al twaalf jaar in Geldrop een lingeriewinkel, die daar noodgedwongen weg moest. Veldonderzoek maakte haar toen duidelijk dat in de omgeving Eersel-Bergeijk behoefte was aan een lingeriewinkel. Er kwam winkelruimte in Bergeijk beschikbaar zodat de keus snel gemaakt was. ,,Ik heb het altijd heel makkelijk met de mensen gehad”, vertelt de uit Mierlo-Hout afkomstige Martens. ,,Ik ben er altijd voor de klanten geweest en heb goed mijn best voor ze gedaan. Ik had daarom ook veel vaste klanten.”

Martens is altijd zes dagen per week in de winkel in Bergeijk te vinden. Daarnaast staat ze in de weekenden als zangeres op de planken. ,,Al twintig jaar ben ik als zangeres actief. Als soliste, maar ik treed ook op met mijn eigen band.”

Het huurcontract van haar winkel in Bergeijk loopt per 1 januari 2018 af. ,,Daarom kwam de vraag of ik weer voor vijf jaar met de winkel verder zou gaan. De lingeriewinkel loopt goed, dus daar hoef ik het niet voor te laten”, vervolgt Martens. ,,Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik heb de knoop doorgehakt en ga fulltime zingen.”

Uitverkoop

De uitverkoop van de winkel is ­inmiddels een paar weken aan de gang. ,,Het loopt boven verwachting goed”, zegt Martens in de al behoorlijk leeg ogende winkel. Op 20 december is de laatste verkoopdag, tenzij er eerder al niets meer is. ,,Ik ga natuurlijk niet in een lege winkel zitten wachten.” Martens heeft het in de negen jaar in Bergeijk prima naar haar zin gehad en is blij met het in haar gestelde vertrouwen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement