Volledig scherm
Prins Will d’un Urste

Prins Will leidt leutfeesten Stekkegat

LUYKSGESTEL - Stekkegat, zoals Luyksgestel in carnavalstijd heet, heeft een nieuwe prins die de leutfeesten in het dorp gaat leiden. Op het prinsenbal zaterdagavond in de zaal De Drie Linden kreeg Prins Will d’un Urste zijn originele doop samen met zijn adjudant Kasper van Gijzel.

Will van Hoof is 48 jaar en eigenaar van het communicatiebedrijf Keigroen. Hij woont samen met zijn vrouw Sylvie en zijn dochter Doortje en zoon Dries in Luyksgestel.
Bijzonder aan Will en Kasper is wel dat zij geen Stekkegats bloed hebben. Zo komt Will uit buurdorp Riethoven. Daarom is hun leuze ook : ‘Met die twee buitendorpse in het prinsenpak, knallen we de pannen van het dak’.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen