Volledig scherm
Wethouder Kuijken en Fon Sanders bij de officiële steenlegging. © Jean Pierre Reijnen

Riethoven trots op vernieuwd dorpscentrum

RIETHOVEN - Riethoven opende onder grote belangstelling zondagmorgen het vernieuwde dorpscentrum en vierde dat daarna met een kioskbrunch op de Brouwerswei.

Dorpsomroeper Kees van den Broek riep zondagmorgen iedereen op naar het dorpsplein te komen. Daar vond een officiële steenlegging plaats door oud-Kernraadvoorzitter en voorzitter van de klankbordgroep Fon Sanders en wethouder Mathijs Kuijken. En daarmee was de opening van het vernieuwde dorpscentrum van Riethoven een feit.

Wethouder Kuijken memoreerde dat vanuit de dorpsschouw in 2005 het Riethovense centrum als puinhoop werd betiteld. Na veel praten en met provinciale subsidie vanuit het Integraal Dorpsontwikkelingsplan (IDOP) werd in 2010 het dorpsweitje en de kiosk aangepakt en afgelopen najaar in de tweede fase het Dorpsplein. Intussen werd ook het verwaarloosde pand Van Deijck op het Dorpsplein gerestaureerd en omgebouwd tot restaurant.

Kuijken zei dat de leefbaarheid van Riethoven met dit dorpscentrum voor jaren gewaarborgd is. "Ik wil alle betrokkenen grote complimenten maken voor deze fantastische plek die in lengte van jaren het beeld van Riethoven zal bepalen."

Kernraadvoorzitter Math Stultiens vertelde dat Fon Sanders vanaf de start in 2005 bij het proces betrokken is geweest en daarom de steen met de wethouder mocht laten zakken. Met een vendelgroet van het gilde Sint Anna en muzikale bijdragen van het Riethovens Harmoniekorps werd het feestelijke van dit moment onderstreept.

Vooraf hadden inwoners een wandeltocht gemaakt langs de vier opgeknapte plaatsen in Riethoven en Walik, waarop banken en tafels en oude landbouwwerktuigen zijn geplaatst en waarbij in Walik een houten beeld van bisschop Rythovius de bezoekers vanaf Eersel aankijkt.