Volledig scherm
foto Bert Jansen beeldbewerking ed

Ruziënde Riethovense broers De Haas leggen conflict bij

DEN BOSCH/BERGEIJK - De twee ruziënde Riethovense broers De Haas hebben hun conflict bijgelegd. De rechtbank in Den Bosch speelde daar dinsdagmorgen een succesvolle, bemiddelende rol in.

Peter en Anton de Haas komen elkaar dagelijks tegen. Anton woont aan de Broekhovensdijk en runt daar een tankshop. Zijn broer Peter runt de ernaast gelegen garage. Beiden willen uitbreiden, maar ze zitten elkaar dwars met een batterij aan rechtzaken.

Vete
De rechtbank hield de twee dinsdag voor dat dit dé kans was om aan jaren durende vete een einde te maken. In de overeenkomst die ze samen maakten, mogen ze alletwee hun werkzaamheden uitbreiden en zullen ze elkaar niet langer dwars zitten. De lopende veertien rechtszaken komen te vervallen.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen