Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Gardy Joordens op zoek naar kruiden in de tuin van Marijke Pouwels in Riethoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Dorpskok: Gardy Joordens maakt varkensschouder met kruiden uit Riethoven

ZomerserieRIETHOVEN - Vandeijck in Riethoven is een restaurant van de middenklasse-plus. Chef-kok Gardy Joordens bedacht voor ED een streekgerecht: varkensschouder met Riethovense kruiden.

Gardy Joordens, chef-kok bij Vandeijck, midden in Riethoven, wist al meteen waar hij iets mee wilde: varkensvlees. ,,Dat is een mooi Brabants product. Ik kook er graag mee." Uiteindelijk werd het varkensschouder. Voor de aankleding en garnering koos hij voor kruiden uit de tuin van de Riethovense Marijke Pouwels. Die ging daar gelukkig ook mee akkoord. ,,We kennen elkaar goed", glimlacht hij. 

  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen