Volledig scherm
Luyksgestel.

Stress en spanning: Luyksgestel heeft nog steeds last van gevolgen storm

LUYKSGESTEL - Slaapproblemen, angst voor het weer, en schrik om de deur uit te gaan: Luyksgestel heeft ook psychisch nog last van de storm. De hagelstorm in juni heeft in Luyksgestel meer sporen achtergelaten dan het dorp lief is. Velen voelen zich angstig als de wolken weer eens donker kleuren.

Sommigen hebben slaapproblemen en anderen gaan minder vaak de deur uit.

Enquête
Het is terug te vinden in een enquête die de dorpsraad van Luyksgestel onlangs hield. De respons viel zwaar tegen, geeft dorpsraadlid Sjaan Janssens ruiterlijk toe. Van de pakweg duizend huishoudens kreeg de raad 63 ingevulde formulieren terug. "Het zijn er relatief weinig, maar niettemin komen we toch veel dezelfde opmerkingen tegen. Het zegt ook wel iets."

Bang
De dorpsraad schrok van het psychische aspect. Kinderen die bang zijn bij de eerste beste onweersbui, mensen die het moeilijk vinden om over de storm te praten of de stress, nog steeds: "Je merkt dat inwoners er soms nog volop mee zitten."

Sommigen, maar lang niet allemaal. "Misschien dat de geringe respons ook inhoudt dat het voor de meesten iets is dat voorbij is", zegt Janssens. "De zaak is gerepareerd, de rekening betaald. En dan wordt die storm iets dat je maar liever zo snel mogelijk vergeet."

  1. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

    Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

    EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen