Volledig scherm
Echtpaar Tonny en Joke Donkers © Bert Jansen/fotomeulenhof

Tonny en Joke Donkers uit Westerhoven ontvangen dorpsonderscheiding

WESTERHOVEN - Tonny en zijn vrouw Joke Donkers hebben zondag de dorpsonderscheiding Opperman gekregen. Van burgemeester Arinda Callewaert ontvingen ze het bronzen beeldje 'Mouw op de Driepoot'. Het
tweetal is al vele jaren actief als vrijwilliger in de dorpsgemeenschap van Westerhoven.

Terwijl filmer Tonny Donkers van de Filmclub Westerhoven klaarstaat om de toespraak van de burgemeester te filmen, wordt het hem duidelijk dat dit jaar de dorpsonderscheiding naar een 83-jarige man gaat die op 5 januari jarig was. En dat is hijzelf. Collega-filmer Martien Smits neemt zijn camera over en Tonny komt met zijn Joke naast burgemeester Callewaert staan. "Het is iemand die hyperactief is in Westerhoven en in 1994 een van de oprichters was van de Filmclub Westerhoven. Ook brengt u al 25 jaar de maaltijden rond van de maaltijdenservice. Bovendien haalt u de felicitatiezakjes van fanfare Irene op."

Ook zijn vrouw Joke is erg actief. Zij staat altijd achter de bar als buurtvereniging de Hoef feest viert. ''Beiden gaat u het dorpsblaadje De Mikmak nieten en daarna bezorgen. U bent beiden geweldige mensen", zo zei de burgemeester. Daarna volgde de overhandiging van het bronzen beeldje Mouw op de Driepoot, bloemen en een groot applaus van alle aanwezigen zondagmiddag op het kerkplein tijdens het Westerhovens Winterfeest. "In het juryrapport staat dat ze trouw zijn, aandachtig, serieus en met humor hun vrijwilligerswerk doen. U hebt deze onderscheiding dan ook dik verdiend."

Jack Adams van ouderensteunpunt Hoefzicht zei dat het echtpaar al 23 jaar actief is als vrijwilliger in Hoefzicht. De koning van het Sint Annagilde Jack Koolen overhandigde Joke daarna nog een bos bloemen. Desgevraagd zegt Tonny dat hij van niks wist. "Pas toen ze zeiden dat het iemand van 83 jaar was, had ik het door. Ik doe het allemaal heel graag en hoop het nog lang te kunnen doen."

Kempen