Volledig scherm
PREMIUM
Uilen stalen de show op de Jaarmarkt in Riethoven. © Thinkstock

Uilen stelen de show op Jaarmarkt Riethoven

RIETHOVEN - De dieren van Frank's Uilenwereld trokken zondag de meeste aandacht op de editie 2018 van de Jaarmarkt in Riethoven. 

Op deze warme lome zondagmiddag ziet het dorpscentrum van Riethoven er vrolijk uit. Overal staan kraampjes op de Dorpsstraat en de Brouwerswei en het vernieuwde Dorpsplein is een groot terras en voor de kerk speelt Die Stallfreunde uit Wintelre toepasselijke muziek.

Organisator Will van Gerwen vertelt dat ondanks het mooie weer toch weer de verwachting is dat 3.500 mensen de 14e editie van de Jaarmarkt van het Riethovens Harmonie Corps bezoekt. Voor de middeleeuwse kerk staan een rij oude tractoren met namen als Lanz, Mc Cormick, Farmer, M.A.N Ackerdiesel in allerlei merkeigen kleuren zoals rood, groen en blauw. De voertuigen trekken nauwelijks bekijks.

Er tegenover bij de Brouwerswei is het drukker bij de kraam van Rijthovens Ouw Getog. Jan Cremers vertelt enthousiast over de oude bietensnijmachines die op de wei staan gestald. Gevraagd of ze werken zegt hij lachend dat "op zondag niemand werkt".