Volledig scherm
De bewoners kunnen voorlopig niet naar huis. © Bert Jansen

Uitslaande woningbrand op een zolder in Bergeijk

BERGEIJK - In een tussenwoning aan de Herikstraat in Bergeijk woedde  woensdagavond een brand. Er raakte niemand gewond.

De brand ontstond op de zolder van het pand. De brandweer was met twee tankauto's en een hoogwerker ter plaatse. Het nablussen nam enige tijd in beslag. Het pand is door de brand zwaar beschadigd. 

Hoe de brand precies is ontstaan, is niet bekend.

Volledig scherm
Een uitslaande brand in een woning aan de Herikstraat in Bergeijk heeft woensdagavond forse schade veroorzaakt aan de bovenverdieping van deze rijtjeswoning. © Bert Jansen
Volledig scherm
Het vuur sloeg een gat in het dak. © Bert Jansen
  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen