Volledig scherm
Zijaanzicht van de koepel van het zwembad van De Kempervennen. Het dak is er grotendeels af en het glas is verwijderd. © Bryan Hurkx

Vakantiepark Kempervennen in Westerhoven wil weer piekfijn zijn

WESTERHOVEN - Er hangt een onwezenlijke sfeer op vakantiepark De Kempervennen in Westerhoven. Niks toeristen en blije vakantievierders op weg naar het zwembad of de kinderboerderij. Het park is ingenomen door een stevige ploeg bouwvakkers die van alles doen, maar zeker géén vakantie vieren. 

Hoofdreden is de koepel van het zwemparadijs. De oude is aan vernieuwing toe. Alleen de spanten blijven bewaard. De oude, donkere glaspanelen zijn er al uitgehaald. Het dak ligt al open. Er komen grotere, transparante glaspanelen voor terug. 

Maar dat is niet alles. Technisch manager en Luyksgestelnaar Frank Willems heeft een omvangrijke lijst aan werkzaamheden op zijn kantoor hangen. ,,Zonder zwembad heeft het geen zin het park open te houden. Maar nu het dicht is, kan er meteen meer aangepakt worden. Het is een apart project, een unicum." 

Volledig scherm
De koepel van het zwemparadijs van De Kempervennen. Het dak is grotendeels verwijderd. © Bryan Hurkx

2 oktober

Het park blijft tot 2 oktober gesloten. Er wordt op talloze plekken oud materiaal vervangen, onderhoud gepleegd, plafonds hersteld, vloeren gerepareerd en bungalows geschilderd. Verder worden er op het terrein 2000 bomen gerooid en de vennen uitgebaggerd. Het zwembad krijgt niet alleen een nieuw dak, maar ook nieuwe tegels. Dat worden er 55.000 om precies te zijn, een mooi klusje voor elf tegelzetters.

Aannemer is de firma Cornelissen uit Zeeland. Er wordt 24 uur per dag gewerkt. Midden in de nacht is een ploeg schilders aan het werk, zodat het volk elkaar niet voor de voeten loopt. ,,Het is veel, maar we krijgen er ook energie van", zegt Willems. ,,En als het klaar is, ziet het er weer piekfijn uit." 

Volledig scherm
Bovenaanzicht van de oude koepel van De Kempervennen in Westerhoven. Foto Kempervennen © Bryan Hurkx
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen