Volledig scherm
© René Manders

Vergeefs verzet tegen Riethovense sluis

DEN HAAG/RIETHOVEN - De gemeente Bergeijk heeft het nut en de noodzaak van de aanleg van de landbouwverkeerssluis op de Stevertsebaan in Riethoven voldoende aangetoond, meent de Raad van State. Voordelen zijn dat het doorgaande verkeer op het onverharde pad afneemt, terwijl de landbouwgronden goed bereikbaar blijven. Minder verkeer op de Stevertsebaan levert minder stof- en geluidoverlast op.

In een definitieve uitspraak verwerpt de Raad van State de bezwaren van twee bewoners van De Berkenheg in Riethoven. Zij vinden de 10.000 euro voor de sluis pure verspilling van gemeenschapsgeld. Zij menen dat de gemeente helemaal niet heeft aangetoond dat er zonder sluis te veel verkeer van de zandweg gebruikmaakt, laat staan dat er stofoverlast is.

Het hoger beroep van tegenstanders A. Pijpers en W. van Grotel diende maandag. De onverharde Stevertsebaan loopt achter hun achtertuinen.

Volgens de gemeentewoordvoerder waren er klachten over stofoverlast en besloot het gemeentebestuur na overleg met bewoners een sluis aan te leggen.

Die ligt er nu en sinds januari mogen er alleen nog zwaar landbouwverkeer, tweewielers en voetgangers over het zandpad. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen