Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de werkgroep Vlindertuin. Staand vlnr: Jos van Gerwen, Jan Das en Jan Verreijt. Zittend vlnr: Riet Verreijt, Nellie Das en Sjaan Smits. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Vlindertuin Riethoven verliest en krijgt grond

RIETHOVEN - De Vlindertuin in Riethoven moet voor een fietspad naar Walik een strook van zeven bij tachtig meter afstaan.

Nou en of de leden van de werkgroep Vlindertuin in Riethoven het jammer vinden dat ze een strook grond moeten afstaan voor het fietspad. Maar het goede nieuws: ze krijgen er aan de andere kant een strook van tien bij tachtig meter voor terug. ,,En voor de kinderen van Riethoven vinden we het fijn dat die straks over een veilig fietspad naar school kunnen rijden", zegt Nellie Das. 

  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen