Volledig scherm
PREMIUM
© Judith Evertse

Vlogger uit Lieshout over spookbus in het Walikerbos: Kei creepy

VideoWALIK - Een vreemde aanblik midden in het bos van Walik, bij Riethoven: een oude, uitgebrande spookbus. Stille herinnering aan (il)legale recreatie, lang geleden. Gealarmeerd door aandacht gaat de gemeente versneld kijken of de bus alsnog opgeruimd moet worden.

Vlogger Amory Egelmeers van YouTube-kanaal ExploringTV loopt een dicht en donker bos in. De cameraman volgt hem op de voet, Egelmeers verlicht het pad voor hen met zijn zaklamp. Plotseling ontwaart hij tussen de bomen de koplampen van een oude vergane bus. Lege verpakkingen liggen her en der verspreid: een sterke aanwijzing dat hier ooit mensen hebben gewoond. De Lieshoutse vlogger heeft er maar één woord voor: ,,Kei creepy." Een nieuwe, spannende vlog is geboren.

  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen