Volledig scherm
Zangeres Maan was ook te zien op het Ploegfestival in Bergeijk. © ANP Kippa

Voor ieder wat wils op Ploegfestival in Bergeijk

BERGEIJK - Dat het Ploegfestival in Bergeijk een voorname plek op de evenementenkalender heeft, bleek afgelopen weekend. Na de ‘living legends’ op zaterdag, was het ook zondag volop feest in het Ploegpark.

Het opgewekte weer – echt warm was het niet, maar wel zonnig en droog – maakte dat er een echte festivalsfeer heerste in Bergeijk dit weekend. Voor het podium staat een duizendkoppig publiek luisterend en meeswingend met onder andere zangeres Maan.

Rondom in het park staan en zitten groepjes festivalgangers. Eigen kleedjes om op te zitten, meegebrachte stoeltjes, liggend in het gras, hangend aan een statafel. ‘De muziek is overal goed hoorbaar’ moeten velen gedacht hebben.

De zondag is ook speciaal gericht op kinderen. Het kinderplein biedt verschillende optredens. Zo mag de clownsact van Arno Huibers zich verheugen op een grote schare publiek van jong tot oud. De muzikale act met stoffer en blik en een bezemsteel doet het publiek aandachtig luisteren.

Gekke wetenschappers'

Bijzondere aanwezigen waren diverse aaibare dieren. Echte slangen werden om de nek van kinderen gehangen, er was een reuzenschildpad, papegaaien en kipjes. De kinderen dromden bij de dieren samen om toch vooral even in contact met ze te komen. Ook het sciencefestival was paraat. De in witte jassen gehulde ‘gekke wetenschappers’ begeleidden kinderen bij het doen van enkele proefjes. Zo staat er onder andere een groot kanon, dat als een soort blaasbalg lucht verplaatst. Het blijkt nog een hele kunst te zijn om drie brandende kaarsen met behulp van het kanon uit te blazen.

Terwijl Maan achter de coulissen aan het bijkomen is van haar optreden, begint er zich bij de artiestenuitgang een – met camera en handtekeningenboekje gewapend – heus groepje fans te vormen. Wachtend op hun idool.

  1. Pieter van den Broek winnaar Cultuurprijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt
    PREMIUM

    Pieter van den Broek winnaar Cultuur­prijs Bergeijk op eerste verregende uitmarkt

    BERGEIJK- De eerste Uitmarkt in Bergeijk beleefde een wervelende start met maar liefst dertig verenigingen, individuen en vrijwilligers die zondagmiddag op diverse locaties in het dorpscentrum lieten zien dat Bergeijk een echt kunstenaarsdorp is met vele creatieve geesten in haar midden. Pieter van den Broek (27) werd aan het einde van de festiviteiten door wethouder Stef Luijten onderscheiden tot winnaar van de eerste Cultuurprijs Bergeijk. De oorkonde en het geldbedrag van duizend euro werden onder luid applaus in De Kattendans aan hem uitgereikt.

Kempen