Volledig scherm
Wielercomité Westerhoven: vlnr Eric van der Zanden, Marcel Das, Jeff van Tongeren, Frank Claas en veldrijdster Maud Kaptheijns. © Adrie Smolders

Wielerestafette bij derde wielerronde in Westerhoven

WESTERHOVEN - De derde editie van de Westerhovense Wielerronde op zaterdag 27 mei tijdens de Westerhovense kermis krijgt dit jaar een luchtig sausje met een wielerestafette.

De deelnemers moeten 1500 meter van het Westerhovense bochtencircuit voor technisch vaardige renners afleggen, voordat ze kunnen worden afgelost. De vierde renner bepaalt uiteindelijk wie er dit smeuïge onderdeel van de Westerhovense Wielerronde gaat winnen. 

Volkssport
,,Voor de winnaars liggen drie consumptiebonnen klaar en voor kinderen vijf penningen voor ritjes in de botsauto's," zegt Europees Kampioen Veldrijden 2015 Maud Kaptheijns die ook lid is van het Wielercomité Westerhoven. Zij werd overigens ook derde tijdens het WK Veldrijden 2016 in Heusden-Zolder. ,,De wielersport is een volkssport bij uitstek en daar moet dus ook een stukje entertainment in zitten. Er komt een aparte klasse voor de jeugd, zodat die ook kans maken op de hoofdprijs. De deelnemers moeten op gewone fietsen aan de wedstrijd deelnemen, zodat we eigenlijk een extra dikke bandenrace aan het programma hebben toegevoegd," zegt Frank Claas van het organiserende Wielercomité Westerhoven lachend.

,,We willen dat tien teams, bestaande uit buurten, vrienden of verenigingen van elk vier personen de Wielerestafette gaan rijden. We vinden dat deze strijd tussen de teams een extra dimensie kan geven aan de wielerronde," vertelt Claas.

Vaardig
Overigens is het bochtige circuit een uitstekende gelegenheid voor de technisch vaardige renner om hier hoge ogen te gooien. ,,De Max Verstappen van het wielrennen maakt in Westerhoven veel kans," weet e-bikerijder Claas. De hele route in Westerhoven door het dorpscentrum heeft veel sfeerelementen. Veel inwoners planten een partytent in de voortuin en met mooi weer zijn er vele barbecues, terwijl het bier rijkelijk vloeit en deelnemers flink worden aangemoedigd.

Het programma is als volgt: 12.00 uur Amateurs, gevolgd om 14.00 uur door de wedstrijd voor de Kempen Cup en om 15.30 uur de Estafette. Om 16.00 uur de Decathlon Dikke Bandenrace voor deelnemers van 7 tot 12 jaar. Om 17.00 uur komen de Elite Vrouwen aan de start voor het Baby Dumpklassement, waarna de wielerwedstrijden om 19.00 uur worden afgesloten met het Baby Dumpklassement voor de Elite Heren. Bij de Elite Vrouwen zal ook Maud Kaptheijns aan de start verschijnen.

Kempen