Volledig scherm
Will Linnemeyer-Calis ontvangt bloemen van burgemeester Arinda Callewaert van Bergeijk. © Jean Pierre Reijnen

Will Linnemeyer-Calis uit Bergeijk viert 105e verjaardag

BERGEIJK - Ze is donderdag 105 jaar geworden, Will Linnemeyer-Calis. Het zal niet verbazen dat ze daarmee de oudste inwoner van Bergeijk is.

In de huiskamer van 't Hofhuys zit mevrouw Will Linnemeyer-Calis glimlachend voor zich uit te kijken. Gisteren vierde ze haar 105e verjaardag omringd door familie en medebewoners. Burgemeester Arinda Callewaert verraste de jarige met een bloemetje. Na tot haar 100e zelfstandig te hebben gewoond, kwam ze enkele jaren geleden in Bergeijk terecht. Daar is ze nu de oudste inwoner van de hele gemeente. Linnemeyer is een geboren Valkenswaardse en velen zullen haar kennen. ,,Ze heeft als verpleegkundige in kinder- en kraamverpleging veel kinderen op de wereld helpen zetten", zegt nicht Jeanne Hartkamp-van der Dennen. ,,Het feit dat ze zelf geen kinderen heeft kunnen krijgen, heeft haar altijd veel verdriet gedaan."

Samen met haar man was ze jarenlang het gezicht van Calis in Valkenswaard, een zaak in huishoudelijke artikelen. De drie nichten van Linnemeyer zien hun tante als een soort tweede moeder. ,,Tante Will heeft ons altijd erg verwend, het was voor ons vanzelfsprekend voor haar te zorgen. We deden het graag", zegt oudste nicht Will Lelkens-van der Dennen. ,,Het zorgen voor onze tante is er een beetje ingeslopen", zegt jongste nicht Désirée Schade. ,,Onze moeder woonde ook in Valkenswaard. Daar kwamen we geregeld en we gingen dan ook meteen even bij tante Will langs."

Achtentwintig jaar geleden overleed de echtgenoot van Linnemeyer onverwacht. Zelf toen al 77 jaar oud heeft Linnemeyer de draad toch weer weten op te pakken. Ze heeft nog veel reizen gemaakt en ze maakte zich het bridgen eigen, werd zelfs lid van meerdere bridgeclubs. Ook het omgaan met de computer heeft ze op latere leeftijd nog onder de knie gekregen. ,,Onze tante heeft tot haar 100e verjaardag elke jaar een etentje voor de familie geregeld", zeggen de nichten. ,,Het menu bedacht ze zelf en ze werkte alles ook zelf op de computer uit." Ook is de jarige altijd een groot fan van PSV. Vorig jaar is ze nog met twee begeleiders van 't Hofhuys bij PSV ontvangen en bij een wedstrijd aanwezig geweest. De nichten komen nu wat minder vaak bij hun tante. ,,Tante Will is hier in 't Hofhuys in goede handen en dat voelt ook voor ons heel prettig."