Volledig scherm
Harrie Lavreijsen © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zilveren Harrie Lavreysen uit Luyksgestel verrast zelfs moeder Loes

LUYKSGESTEL - Als debutant tweemaal zilver op het WK Baanwielrennen halen, nota bene op het koningsnummer van de sprint, dan heb je het verdiend dat je ouders je komen ophalen van Schiphol. 

Dat gebeurde maandagavond vroeg voor Harrie Lavreysen, de twintigjarige in Luyksgestel geboren baanwielrenner. Een file dreigde voor pa en ma nog roet in het eten te gooien. Maar op de luchthaven konden ze uiteindelijk toch hun 'zilveren Harrie' in de armen sluiten, terwijl de rest van de familie ondertussen thuis in de Verhoevenstraat met een flink spandoek in de weer was.  

Verrassing
Dat Harrie Lavreysen iets bijzonders heeft gedaan, willen ze in Luyksgestel wel weten.  Moeder Loes was maandagmiddag nog vol ongeloof over de puike prestaties van haar zoon. ,,Het is ook een verrassing voor ons. Na vier jaar trainen valt alles op zijn plek. Dat zorgt voor ongekende emotie bij ons." 

Pas twee jaar geleden stapte Lavreysen van zijn BMX-fiets over naar de baan.  ,,Het was maar afwachten of dat zijn ding was", vertelt zijn moeder. ,,Hij had nog geen grote wedstrijden op de baan gefietst. Dit is echt uitzonderlijk!" Harry, zo vertelde zijn ma, is zelf ook overbluft door zijn winst, maar ze acht hem ook nuchter genoeg om het succes te dragen. 

Uniek
Ook tante Fanny in Luyksgestel leeft erg mee met haar enige neef.  ,,We zaten gekluisterd aan de buis en schreeuwden het uit van geluk na zijn tweede plaats in de sprintfinale. Hij heeft er alles voor gedaan om dit te halen. Dit is uniek! Ik ken geen baanwielrenner die zich als debutant zo presenteert."

Maandagavond laat arriveerde Lavreysen, die zelf in Apeldoorn woont, met zijn ouders in zijn geboortedorp waar hem andermaal veel knuffels van trotse familie  te wachten stonden. En een spandoek dus. 

Volledig scherm
Het spandoek voor Harrie Lavreysen

Kempen