Volledig scherm
© stock.xchng

Vuurwerkshows afgelast vanwege droogte

BEST/ASTEN - In verband met de droogte geldt er in Brabant een negatief advies voor vuurwerkshows. Voor zover bekend zijn daarom al twee vuurwerkshows afgelast.

In Best ging het vuurwerk ter gelegenheid van de afsluiting van de jaarlijkse kermis dinsdag niet door. De gemeente organiseerde een lasershow als alternatief. In Asten gaat het vuurwerk voor de opening van de kermis vrijdagavond niet door.

Beide gemeenten kregen een negatief advies van de Omgevingsdienst, die alle riscio's door weersomstandigheden beoordeelt, aldus een provinciewoordvoerder. Door de droogte en hitte is het gevaar op brand te groot.

Nederland kampt met een groot neerslagtekort. De huidige droogte komt gemiddeld eens in de twintig jaar voor. Uitzicht op regen is er vooralsnog niet.

  1. Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niét zijn?
    PREMIUM
    Zomerserie

    Droombaan: Indiana Jones, wie wil dat nou niét zijn?

    EINDHOVEN - Het ging me nooit om zijn zweep, ook niet om de hoed. En ik was nog te jong om onder de indruk te zijn van de vrouwen aan zijn zijde. Toch was Indiana Jones mijn held: een avonturier, die gevat reageert in hachelijke situaties en anders altijd nog zijn vuisten heeft. Maar bovenal een schatzoeker. Dus toen de juf in groep zes vroeg wat ik later wilde horen, was het antwoord: geen helikopterpiloot of dierenarts, maar Indiana Jones. Toen mijn chef voor deze zomerrubriek dezelfde vraag stelde, kreeg die hetzelfde antwoord.

Best e.o.