Volledig scherm
De Oirschotseweg wordt stiller, veiliger en gezonder. © Thinkstock

Actiegroep scherp op Oirschotseweg in Best

BEST - Tijdens een gesprek tussen de actiegroep en wethouder Rik Dijkhoff over de aanpak van de Oirschotseweg in Best is een aantal hindernissen weggenomen om de weg stiller, veiliger en gezonder te maken. Maar een startdatum wilde de wethouder niet garanderen.

Ook het terugdringen van de hoeveelheid verkeer is in zijn ogen geen doel op zich. Dat stelt de actiegroep nogal teleur. Immers, zij vindt het belangrijk dat uiterlijk in het voorjaar van 2023 de vernieuwde Oirschotseweg klaar is.

Dijkhoff gaf aan dat hij nog dit jaar met de omwonenden om tafel gaat om hun wensen en eisen te inventariseren. De uitvoering zou dan op zijn vroegst in 2021 kunnen starten. Op zich zou in dat geval de door de actiegroep gewenste opleverdatum gehaald kunnen worden. Maar Dijkhoff wil daar dus geen keiharde garanties over afgeven.

Positieve punten

Ook de andere wens van veel omwonenden, het verlagen van de verkeersdruk, heeft niet per se prioriteit. Dijkhoff zet vooralsnog alleen in op het stiller en veiliger maken van de weg. Er zijn ook positieve punten. De invulling van het Stationsgebied en oude Karweiterrein vertraagt de ingrepen niet, net als het feit dat het riool recent is opgeknapt. En de gemeente heeft al geld gereserveerd voor het project.