Afvalverwerker Baetsen in Son en Breugel opnieuw getroffen door grote brand: ‘Blijf uit de rook’

VideoSON EN BREUGEL - Bij het bedrijf Baetsen Recycling op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel is zondagmiddag brand uitgebroken. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Rond 14.00 uur gaf de brandweer aan dat het vuur onder controle is. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf door brand getroffen wordt. 

,,De smeulende afvalberg wordt verder afgeblust. Dat kan nog stankoverlast geven in de directe omgeving”, aldus de brandweer. Rond 15.30 uur werd er afgeblust met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

Afvalberg

Omdat er niet voldoende water aanwezig was, moesten enkele uren eerder twee extra watertanks arriveren. Er kwamen vier bluseenheden ter plaatse om de vlammen te bestrijden. De brandweer werkt samen met het bedrijf uit Son en Breugel zelf.

Het vuur brak uit in een afvalberg, rond 11.00 uur. Al snel arriveerden drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers. ,,Onze inzet is erop gericht om brandoverslag naar andere afvalbergen op het terrein te voorkomen”, zei de brandweer.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Volledig scherm
Grote brand bij Baetsen Recycling in Son en Breugel. © Bert Jansen
Volledig scherm
Grote brand in Son en Breugel. © Redactie
Volledig scherm
Brand bij Baetsen. © Bert Jansen
Volledig scherm
Grote brand bij Baetsen Recycling in Son en Breugel. © Bert Jansen

Rook

De rookwolken waren al snel van veraf te zien, bijvoorbeeld vanuit Eindhoven. Fietspaden in de omgeving werden afgezet. ,,Blijf uit de rook. Rook is altijd ongezond”, meldde de brandweer. Er is nog rookoverlast in het bosgebied tussen de Bestseweg en Kanaaldijk Noord. Gezien de vele wandelaars en fietsers werd een NL-Alert verstuurd waarin wordt gevraagd om het gebied te mijden.

Omwonenden klaagden op Twitter over de geur. Indien u overlast van de rook ervaart, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Baetsen

Baetsen Recycling is onderdeel van Baetsen-Groep. Het recyclingsbedrijf Baetsen is vaker getroffen door grote en kleinere branden. In de zomer van 2017 woedde er een zeer grote brand. ,,We doen er echt alles aan om dit te voorkomen. Maar er zijn risicostromen afval waar het gewoon kan gebeuren, dat is bedrijfsrisico. Helemaal voorkomen kun je het niet”, zei algemeen directeur Hans van Roosmalen eind dat jaar. 

Deskundigen zeiden destijds dat afvalbedrijven meer kunnen doen tegen brand, al is het volgens hen een illusie om het risico helemaal uit te sluiten. Ook afgelopen jaar rukte de brandweer enkele keren uit naar het bedrijf.

Volledig scherm
De brandweer in Son en Breugel. © Redactie
Volledig scherm
Brand in Son en Breugel. © Grote brand in Son en Breugel.
Volledig scherm
Grote brand in Son en Breugel. © Redactie
Volledig scherm
Ook vanaf de snelweg is de rook goed te zien. © Mariska Bloot
Volledig scherm
Ook vanaf de snelweg is de rook goed te zien. © Mariska Bloot
Volledig scherm
Een grote brand bij Recyclingbedrijf Baetsen. © Bert Jansen
  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.