Voor het verblijf van zogeheten short stay-migranten is geen toestemming nodig van de gemeente. Zij mogen maximaal vier maanden wonen in het Bestse hotel. Voor tachtig personen trekt de gemeente de grens van de verblijfsduur nu op, naar een half jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het verblijf van zogeheten short stay-migranten is geen toestemming nodig van de gemeente. Zij mogen maximaal vier maanden wonen in het Bestse hotel. Voor tachtig personen trekt de gemeente de grens van de verblijfsduur nu op, naar een half jaar. © Sem Wijnhoven / DCI Media

Alle seinen op groen voor arbeidsmigranten in voormalig NH Hotel: ‘Maar mogelijk ook plek voor student en spoedzoeker’

BEST - De gemeente Best is akkoord met de huisvesting van arbeidsmigranten in het voormalig NH Hotel aan de rand van de wijk Batadorp. Al komt in een deel van de ongeveer 75 kamers mogelijk ook plek voor studenten, expats en ‘spoedzoekers'.  

  1. Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan
    PREMIUM
    In herinnering

    Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan

    Na haar slechtnieuwsgesprek in november vorig jaar besloot Wilma Balvers dat ze foto’s wilde laten maken, nu het nog kon. Op een van die foto’s is ze op de rug te zien, loopt ze weg met een koffer in haar hand. Zo wilde ze het zelf graag, want ze begon immers aan haar laatste reis. Haar verjaardag op 28 december haalde ze niet meer. Wilma overleed op kerstavond, in het bijzijn van haar man, dochters en kleinzoon.